Skip to content

Ontwerp Belgisch Paviljoen Expo 2025 Osaka onthuld

Het wachten is voorbij. De overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de ontmanteling van het Belgisch Paviljoen werd gegund aan het winnende consortium: Carré 7, Beyond Limits, OneDesigns, Pirnay Engineering and Polytech Engineering en hun partners. Ontdek hier het winnende ontwerp van het Belgisch paviljoen voor Expo 2025 Osaka.

Het winnende consortium presenteerde hun ontwerp

Op 18 juli 2023 presenteerde het winnende consortium hun ontwerp tijdens een persconferentie voorgezeten door de Minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne, in de Pool Ruimte. De Pool Ruimte bevindt zich op de gronden van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB), het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA). Ambassadeur Mikami Masahiro voor Japan in België woonde de plechtigheid eveneens bij. 

Het winnende consortium is opgebouwd uit een team van architecten, ingenieurs, aannemers en project managers: Carré 7, Beyond Limits, OneDesigns, Pirnay Engineering en Polytech Engineering in samenwerking met hun onderaannemers: JMA, Make It Right, A-tech, Arter en Nihon Housing. 

Alle informatie over het paviljoen, de visie erachter en het consortium is terug te vinden in het persdossier

De beelden spreken voor zich...

 

FullSizeRender-1

IMG_8197