Skip to content

BelExpo

Expo 2025 Osaka

Van 13 april 2025 tot en met 13 oktober 2025 zal België weer aanwezig zijn op de allernieuwste wereldtentoonstelling. Het Belgisch paviljoen zal daar aangekleed zijn volgens het thema 'Designing Future Society for Our Lives'. Specifieker nog, zal het Belgisch paviljoen zich bevinden in het 'Saving Lives' district. 

Expo 2025 Osaka

Saving Lives

Het hoofdthema wordt onderverdeeld in drie subthema’s: “Saving Lives", "Connecting Lives" en "Empowering Lives". Het Belgische paviljoen zal terug te vinden zijn in het "Saving Lives” district en België zal zich voor deze deelname dus toespitsen op dat subthema.

Waar het begon als een kans om de huidige stand van de industriële en wetenschappelijke vooruitgang te tonen, ligt nu meer en meer de focus op de branding van landen en het imponeren en entertainen van bezoekers. Het Belgisch paviljoen wordt dus dé place to be.

Expo 2025 Osaka

Onze Partners

België
Brussel
Vlaanderen
WALLONIA_BE_LOGO_BLACK_CMYK_0
1200px-Fédération_Wallonie-Bruxelles_logo_2011.svg
OstBelgien
FOD Economie
Regie der Gebouwen

BelExpo

Het Belgisch paviljoen

Wereldtentoonstellingen bieden de kans om België op de kaart te zetten en de kennis overons land wereldwijd te vergroten. De complete bezoekerservaring is de laatste jarenbelangrijker en belangrijker geworden.

Het thema "Saving Lives" geeft de mogelijkheid om een breed beeld te creëren vanveel van de sterke punten van België. Het is een gelegenheid om het verhaal tevertellen van het innovatieve karakter van onze bedrijven, onze aanzienlijkeinvesteringen in onderzoek en ontwikkeling, en onze successen op het gebied vangezondheidszorg, biotechnologie, farmaceutica, afvalverwerking en recycling,alsmede volksgezondheid en sociale en arbeidsomstandigheden.

Op 8 november 2022 werd de overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de ontmanteling van het Belgisch paviljoen gepubliceerd. Op 18 juli 2023 kon het winnende ontwerp eindelijk onthuld worden.

FullSizeRender-4

BelExpo

Onze Partners

België
Brussel
Vlaanderen
WALLONIA_BE_LOGO_BLACK_CMYK_0
1200px-Fédération_Wallonie-Bruxelles_logo_2011.svg
OstBelgien
FOD Economie
Regie der Gebouwen
Quarteom-Logo-Full-Colors
Unilin_Corporate_Logo_Screen_Pos_RGB

Word partner

Ook jij en je bedrijf kunnen een bijdrage leveren en betrokken worden bij Expo 2025 Osaka.