Skip to content

Over Expo 2025 Osaka

Osaka, Japan werd op 23 november 2018 verkozen als bestemming van Expo 2025. De Wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka zal plaatsvinden van 13 april 2025 Osaka tot en met 13 oktober 2025 en zal draaien rond het thema: "Designing Future Society for Our Lives".

Meer over...

Expo 2025 Osaka

Het is niet de eerste keer dat een wereldtentoonstelling zal afzakken naar Japan. Japan organiseerde reeds Expo 1970 (ook in Osaka) en Expo 1990, alsook Expo 2005 Aichi.

Het hoofdthema wordt onderverdeeld in drie subthema’s: “Saving Lives", "Connecting Lives" en "Empowering Lives". Het Belgische paviljoen zal terug te vinden zijn in het "Saving Lives” district en België zal zich voor deze deelname dus toespitsen op dat subthema.

Expo 2025 Osaka

Signature project

Naast de paviljoenen die gebouwd zullen worden door de deelnemende landen,zal de Japan Association for the 2025 World Exposition ook een Signature Project voorzien, waarin ze rond specifieke thema’s zullen werken. Die thema’s zullen tot uiting komen in de acht Signature Pavilions die gebouwd zullen worden door de Expo Organisatie.

De doelstelling die de Expo Organisatie vooropstelt is de bezoekers de gelegenheid bieden om het leven te verkennen en creativiteit teervaren. Ze willen de bezoekers aanmoedigen om een kleine inspanning te leveren voor anderen en onze planeet, maar vooral: ze willen doen glimlachen.

De acht Signature Pavilions zijn inmiddels reeds bekendgemaakt: resonance of lives; amplification of lives; invigorating lives; forging lives; quest of life; totality of life; cycle of lives; en embracing lives.

fahrul-azmi-chTe2CU58L0-unsplash

De titelsong van Expo 2025 Osaka: "Kono Hoshi no Tsuzuki wo"

De Japanse band Kobukuro zorgde ook voor een meer dansbare versie van het nummer...

yusheng-deng-t3GrQGwFX84-unsplash

Expo organisatie

Doelstellingen

De Expo Organisatie stelt vijf doelstellingen voor Expo 2025 Osaka voorop: de wijsheid van de wereld samenbrengen, met inbegrip van baanbrekende technologieën, nieuwe ideeën creëren en communiceren; de uitbreiding van binnenlandse en buitenlandse investeringen; het creëren van innovatie door activering van menselijke interactie; de activering van regionale economieën en kleine en middelgrote ondernemingen; en een kans om de rijkdom van de Japanse cultuur te communiceren.

Het concept van Expo 2025 Osaka moet een ruimte creëren waar acht miljardmensen van over de hele wereld niet alleen tentoonstellingen bekijken, maar eveneens de toekomstige samenleving zullen co-creëren. Dat wil zeggen dat nog voor de Expo begint, er een online platform voor het delen van uitdagingen en oplossingen gelanceerd wordt.

Expo 2025 Osaka moet een plek zijn waar de kennis van de wereld, zoals geavanceerde technologie, zal worden samengebracht, en zal worden gebruikt om nieuwe ideeën te creëren en te delen,om te helpen bij het oplossen van wereldwijde problemen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt.

De locatie van Expo 2025 Osaka werd om dezelfde reden heel nauwgezet en zorgvuldig gekozen. Het is een locatie waar de bezoeker zowel de zee als de lucht kunnen voelen.

Die locatie werd gekozen met het achterliggende idee om de bezoekers de mogelijkheid te geven te connecteren met de wereld door middel van de zee en de lucht.

De Expo Organisatie heeft daarom ook gekozen om een lusvormige hoofdstroom te creëren en de paviljoenen en de pleinen op een gestroomlijnde manier aan te leggen. Die opstelling moet eenheid in verscheidenheid of Unity in diversity symboliseren.

De deelnemers van Expo 2025 Osaka bestaan uit ongeveer 150 landen en 25 internationale organisaties en bedrijven, waaronder NGO’s, NPO’s en andere organisaties.

De Expo moet een balans zijn tussen entertainment, een expo waarbezoekers vol spanning van entertainment kunnen genieten in alle vormen, alsook een ‘living lab’ waarin sociale systemen en technologieën uitgewerkt en tentoongesteld zullen worden.

tianshu-liu-SBK40fdKbAg-unsplash

Meer informatie?

Wil je meer weten over Expo 2025 Osaka, de organisatie en de Japanse ontwikkelingen op het expoterrein? Bezoek de website van Expo 2025 Osaka.