Skip to content

BelExpo

Over Ons

BelExpo, of het Belgisch Commissariaat-generaal voor Internationale Tentoonstellingen, buigt zich over de Belgische deelnames aan internationale en wereldtentoonstellingen die georganiseerd worden in het kader van het Bureau International des Expositions (BIE). 

Onze eerstvolgende grote uitdaging is de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka die zal plaatsvinden van 13 april 2025 tot en met 13 oktober 2025 in Osaka, Japan. 

BelExpo

Country branding van België: ons land en onze regio's internationaal promoten

Het doel van wereldtentoonstellingen is de laatste jaren aan het verschuiven. Waar het begon als een kans om de huidige stand van de industriële en wetenschappelijke vooruitgang te tonen, ligt nu meer en meer de focus op de branding van landen en het imponeren en entertainen van bezoekers. Tegenwoordig is het even belangrijk om alle delen van België als land voor te stellen en het imago van ideale partner op verschillende fronten hoog te houden.

Een wereldtentoonstelling lokt een heel uitgebreid publiek van toeristische bezoekers, tot gezinnen, zakenmensen en veel meer. Elk van die bezoekers is op zoek naar iets anders:emoties, spanning, informatie, connecties leggen, netwerken, enzoverder. Elk deelnemend land doet zijn uiterste best om de bezoekers exact dat te bezorgen in hun eigen paviljoen.

Onze missie

De deelname aan internationale tentoonstellingen zoals Expo 2025 Osaka helpt België bij het uitbouwen van zijn reputatie, alsook de reputatie van de verschillende regio’s en gewesten. Een Belgisch paviljoen of een Belgische tuin is een extensie van België in het buitenland en heeft als doel belangstelling voor België op te wekken, om op die manier bezoekers en investeerders naar België te lokken.

Onze werking

BelExpo is een administratieve dienst met boekhoudkundige autonomie (ADBA). De deelname van België aan een internationale tentoonstelling wordt gecoördineerd door BelExpo. BelExpo doet daarvoor beroep op de verschillende regionale en federale instanties. BelExpo wordt op bestuursniveau overzien door een Beheerscomité, waar de operationele activiteiten overzien worden door een Technisch comité. 

BelExpo

Onze Partners

België
Brussel
Vlaanderen
WALLONIA_BE_LOGO_BLACK_CMYK_0
1200px-Fédération_Wallonie-Bruxelles_logo_2011.svg
OstBelgien
Regie der Gebouwen
FOD Economie
Unilin_Corporate_Logo_Screen_Pos_RGB

BIE

Bureau International des Expositions

Het BIE is de intergouvernementele organisatie die sinds 1931 belast is met het toezicht op en deregulering van wereldtentoonstellingen, met de hoofdzetel in Parijs.

Er zijn vier types internationale expo’s die onder toezicht van het BIE georganiseerd worden:wereldtentoonstellingen, gespecialiseerde tentoonstellingen, horticulturele tentoonstellingen en de Triënnale di Milano. Het BIE kent inmiddels 181 lidstaten,waaronder België als een van de stichtende leden.

© Andrew Butlet

BelExpo

Adres

Vind ons hier...

Vooruitgangstraat 50, 1250 Brussel 

Tot snel?

We kijken uit naar Expo 2025 Osaka en willen jullie graag verwelkomen in ons prachtige paviljoen. Jij kan ook steeds jouw bijdrage leveren!