Skip to content

Een beetje terug in de tijd...

Geschiedenis

België heeft een jarenlange traditie wat betreft de deelname aan internationale tentoonstellingen, zowel wereldtentoonstellingen als internationale horticulturele en gespecialiseerde tentoonstellingen.

België op de expo's

Reis door de tijd

België heeft een jarenlange traditie wat betreft de deelname aan internationale tentoonstellingen, zowel wereldtentoonstellingen als internationale horticulturele en gespecialiseerde tentoonstellingen. België mocht in de geschiedenis ook al enkele keren host zijn van een wereldtentoonstelling.

Expo 1958 is daar het bekendste voorbeeld van. In het kader van die tentoonstellingen bouwt BelExpo Belgische paviljoenen en tuinen en vertegenwoordigt BelExpo de federale en regionale overheden en instanties op een internationaal front.

België op de Expo's

Lees hier meer

Kijk met ons mee terug op enkele memorabele momenten voor België op internationale tentoonstellingen. Heerlijk toch?

Oprichting BelExpo

BelExpo, ook wel het Belgische Commissariaat-Generaal voor de Internationale Tentoonstellingen, is een administratieve dienst met boekhoudkundige autonomie (ADBA), opgericht voor de vertegenwoordiging van België en al zijn entiteiten in internationale tentoonstellingen die georganiseerd worden in het kader van het Bureau International des Expositions (BIE).

Voorgaande expo's

België heeft een jarenlange traditie wat betreft de deelname aan internationale tentoonstellingen, zowel wereldtentoonstellingen als internationale horticulturele en gespecialiseerde tentoonstellingen. België mocht in de geschiedenis ook al enkele keren host zijn van een wereldtentoonstelling. Lees er hier alles over.

 

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over de deelname van België aan internationale tentoonstellingen? Neem dan contact met ons op!