Skip to content

Maak het verschil in het Belgische paviljoen voor Expo 2025 Osaka!

In april 2025 opent de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka haar deuren voor miljoenen bezoekers. België zal aan die expo deelnemen na de succesvolle editie van Expo 2020 Dubai. Verschillende bedrijven ondersteunen de deelname van België aan Expo 2025 Osaka. We zouden de Belgische deelname dan ook niet zonder die ondersteuning kunnen realiseren.

EEN BUITENKANS VOOR PARTNERS!

In april 2025 opent de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka haar deuren voor miljoenen bezoekers. België zal aan die expo deelnemen na de succesvolle editie van Expo 2020 Dubai. Verschillende bedrijven ondersteunen de deelname van België aan Expo 2025 Osaka. We zouden de Belgische deelname dan ook niet zonder die ondersteuning kunnen realiseren.

Het hoofdthema van Expo 2025 Osaka is 'Designing Future Society for Our Lives', waarbij België zich tijdens de expo zal toespitsen op het subthema ‘Saving Lives’. We zullen er onze knowhow, innovaties, wetenschappelijke prestaties en ons technisch kunnen op het vlak van ‘Saving Lives’ in de kijker zetten.

We bevinden ons momenteel volop in de voorbereidingsfase voor Expo 2025 Osaka. De overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de ontmanteling van het Belgische paviljoen werd gelanceerd in november 2022. De winnaar werd op 18 juli 2023 bekendgemaakt: het team van Carré 7, Beyond Limits, OneDesigns, Pirnay Engineering en Polytech Engineering en hun onderaannemers: JMA, Make It Right, A-tech, Arter en Nihon Housing. De inhoud van de tentoonstelling, ook wel de visitor journey of scenografie genoemd, en de look & feel van de publieke ruimtes, waaronder het restaurant, de winkel en het dakterras, zijn niet inbegrepen in deze opdracht. Die overheidsopdracht werd gelanceerd in juni 2023. BelExpo werkt nu met de consortia binnen die overheidsopdracht verder. 

De overgebleven kandidaten zullen er alles aan doen om binnen het budget een zo volledig en indrukwekkend mogelijk aanbod voor te stellen. Daarbij zouden ze natuurlijk hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Alle extra ondersteuning kan ervoor zorgen dat het Belgische paviljoen wordt verheven van een doorsnee paviljoen naar een buitengewoon en spectaculair paviljoen.

In ruil voor de steun die partners kunnen bieden, kunnen ze rekenen op verscheidene voordelen zoals visibiliteit, exclusieve uitnodigingen, privégebruik van bepaalde ruimtes van het paviljoen, enzoverder. Hoewel de partners de uiteindelijke winnaar van de overheidsopdracht zullen steunen, worden ze weldegelijk partner van het Belgisch paviljoen voor Expo 2025 Osaka en staat BelExpo in voor de mogelijke voordelen.

De bouw van het Belgisch paviljoen ondersteunen kan op verschillende manieren: financieel of in natura. Dat laatste kan bijvoorbeeld door materialen, producten, technologieën of diensten aan te bieden. Dit is dan ook de uitgelezen gelegenheid om uw eigen specialiteiten tastbaar te maken in het Belgisch paviljoen, zodat onze duizenden bezoekers of misschien wel uw eigen genodigden die specialiteiten kunnen aanschouwen.

U kan bovendien met uw organisatie het verschil maken en een belangrijke rol spelen in het ontwerp en de bouw van het Belgische paviljoen voor Expo 2025 Osaka. Een win-win voor alle partijen!

Interesse? Neem contact op met BelExpo per mail via expo2025osaka@economie.fgov.be en word partner!

 

OSAKA - VUE 12-1