Skip to content

Eerste IPM voor Expo 2025 Osaka

In oktober 2022 vond de allereerste IPM plaats ter voorbereiding van Expo 2025 Osaka. De vertegenwoordigers van de deelnemende landen zakten daarvoor af naar Osaka Kansai, Japan. BelExpo kon zich voor de gelegenheid ook verplaatsen naar Osaka voor een eerste officieel bezoek aan de stad en de exposite.

BelExpo neemt deel aan eerste IPM

Op 26 oktober 2022 nam het BelExpo team deel aan de allereerste IPM of Internatiational Planning Meeting. Die meeting vindt plaats ter voorbereiding van Expo 2025 Osaka. Op die vergadering waren meer dan 100 vertegenwoordigers van deelnemende landen aanwezig, waaronder onze commissaris-generaal Aldwin Dekkers en de directeur-generaal van Internationale Economie Renaat Schrooten. 

De IPM vond plaats 900 dagen voor de aanvang van de expo, op 13 april 2025. Team BelExpo kon tijdens hun reis naar Osaka voor het eerst een officieel bezoek brengen aan de exposite waar het Belgisch paviljoen gebouwd zal worden. Het paviljoen zal gebouwd worden op Yumeshima Island, een artificieel eiland in de stad Osaka. Het Belgisch paviljoen zal een van de self-built paviljoenen zijn, waar andere landen een paviljoen huren.

BelExpo werd eveneens warm verwelkomd op het stadhuis in Osaka door vertegenwoordigers van de stad. Ons team kon op die manier voor de eerste keer echt kennismaken met de stad, de lokale overheden en de bevolking. Het begin van een lange en succesvolle samenwerking tussen België en Japan!

 

International Planning Meeting