Skip to content

Bezoek aan burgemeester Osaka

Op maandag 15 januari 2024 bracht ons BelExpo team, onder leiding van de Commissaris-generaal Pieter De Crem, een bezoek aan de burgemeester van Osaka, Hideyuki Yokoyama. De burgemeester heette ons warm welkom in het stadhuis van de stad Osaka. Het BelExpo team werd vergezeld door de collega's van de Ambassade van België in Tokio, onder leiding van Z.E. Ambassadeur Antoine Evrard. 

Mayor of Osaka (35)

De ontmoeting met burgemeester Yokoyama waarbij verschillende administratieve en praktische zaken besproken werden, bleek een hele aangename en vruchtbare vergadering. Tijdens de vergadering ontdekte het BelExpo team dat de Japanse autoriteiten zeer tevreden waren met de timing van de eerste steenlegging die 's anderendaags gepland stond (onze Ground-Breaking Ceremony). 

Mayor of Osaka (21)

De burgemeester verzekerde dat de stad Osaka en de prefecture Osaka de bouwomstandigheden op Yumeshima eiland willen verbeteren. Ze werken heel hard om Expo 2025 Osaka een succes te doen worden. Daarbij garanderen ze hun volledige steun voor België en de bouw van het Belgisch paviljoen om een zo vlot mogelijke bouw te garanderen. 

Verder bieden ze ook zoveel mogelijk ondersteuning wat betreft andere belangrijke punten die komen kijken bij zo'n deelname aan een wereldtentoonstelling zoals housing voor personeel en dergelijke. 

Het BelExpo team en onze Commissaris-generaal zijn zeer tevreden met het verloop van de vergadering en bedanken de burgemeester voor de ontvangst. 

Benieuwd hoe zo'n ontmoeting eruit ziet? Ontdek het hier: