Het Belgisch paviljoen in Dubai

"Connecting Minds, Creating the Future" is het thema van Expo 2020 Dubai en staat centraal in het project van het BEMOB 2020 consortium dat door BelExpo werd aangesteld voor het ontwerp en de bouw van het Belgisch paviljoen. De subthema's zijn: opportuniteit, mobiliteit en duurzaamheid.

Belgische internationale aannemers BESIX en Vanhout, met een sterke lokale aanwezigheid van tien jaar in de VAE, passen een realiteitsprincipe toe op de conceptie van dit project. Om deze samenwerkingsfilosofie te vertalen, wilden de Belgische architecten ASSAR ARCHITECTS en Vincent Callebaut Architectures hun krachten bundelen om een esthetisch en functioneel paviljoen te ontwerpen. Deze partners werken samen om het Belgisch paviljoen te optimaliseren. BelExpo werkt ook nauw samen met de Belgische Regie der Gebouwen.

Het paviljoen bevindt zich in het mobiliteitsdistrict en kan ongeveer 15.000 bezoekers per dag verwelkomen. Het leidmotief van het Belgische paviljoen "The Green Ark" is het katalyseren van architectuur, structuur, energie, landschap en scenografie alsof het hele project met één penlijn was getekend.