Skip to content

Ground-Breaking Ceremony, twee jaar voor opening

Exact twee jaar voor de opening van Expo 2025 Osaka vond de Ground-Breaking Ceremony plaats. De eerste werken op het expoterrein werden daarbij (symbolisch) uitgevoerd. Zo zetten Osaka en de deelnemende landen alweer een stap verder in hun voorbereidingen.

13 April 2023: de eerste werken op de exposite

Op 13 April 2023 voerde de Japanse premier, Fumio Kishida, de Ground-Breaking Ceremony uit op het Yumeshima eiland, waar de exposite zich bevindt. Dat gebeurde ook in het bijzijn van het hoofd van Expo Management, Masakazu Tokura. Op die symbolische datum, werden de eerste werken uitgevoerd op het expoterrein exact twee jaar voor de opening van Expo 2025 Osaka. 

Tijdens de ceremonie werden de percelen op het expoterrein ook officieel overgedragen van de Expo Organiser aan de deelnemende landen. Dat betekent dat de deelnemende landen vanaf dat moment kunnen beginnen met de bouw van hun paviljoen. 

De premier van Japan vermeldde in zijn toespraak dat hij hoopt dat Expo 2025 Osaka meer bezoekers van over de hele wereld zal aantrekken dan de expo in 1975. Die expo vond ook plaats in Osaka. 

De expo organisatie verwacht zo'n 28 miljoen bezoeken over een periode van zes maanden. Het aantal deelnemers staat momenteel op 153, waaronder landen en regio's, alsook internationale organisaties.

 

Ground-Breaking Ceremony