Skip to content

Belgisch paviljoen op Expo 2025 Osaka: 'last beam' ceremonie

Vandaag, op 1 augustus 2024, bereikte Team België een belangrijke mijlpaal in de bouw van het Belgisch Paviljoen op Expo 2025 Osaka. De ceremonie van de "laatste balk", georganiseerd door One Designs, was een opmerkelijke gebeurtenis die de succesvolle voltooiing van de eerste bovenbouwfase van het project symboliseerde.

De ceremonie vond plaats in het hart van de bouwplaats, in een speciale tent. De ceremonie begon met een boeiende video met foto's van de bouw, waarin het harde werk en de toewijding van alle betrokkenen werd benadrukt. Enkele leden van het consortium, BelExpo en Atsuko-san, de country manager, deelden enkele nieuwe ontwikkelingen, toonden beelden van de vooruitgang die geboekt is en spraken hun dankbaarheid en aanmoediging uit aan de teams.

image00004

Het meest ontroerende moment van de ceremonie kwam toen alle aanwezigen de kans kregen om de laatste balk te tekenen voordat die werd geïnstalleerd. Door dit symbolische gebaar kon iedereen zijn stempel drukken op het paviljoen, wat de collectieve inspanning en de geest van samenwerking belichaamde die in het project centraal staan.

image00006

De ceremonie werd afgesloten met een traditionele Japanse "Kampai" toast onder leiding van Cyril Rousseaux en Camille Descamps (Carré 7), die de gelegenheid vierden met een gevoel van eenheid en voltooiing.

Ten slotte toonden Carré 7 en de familie Pirnay hun appreciatie door een klein teken van waardering te schenken aan iedereen die bij het project betrokken was, inclusief de arbeiders. Dit gebaar van waardering weerklonk diep bij alle aanwezigen en benadrukte het wederzijdse respect onder het team.

Het evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder de Expo Association, BelExpo, One Designs, Carré 7, Poly-Tech, Pirnay, Beyond Limits, JMA, AWEX, de Regie der Gebouwen en andere projectpartners, samen met de toegewijde arbeiders.

De "laatste balk" ceremonie is een traditionele gebeurtenis in Japan om geluk te brengen aan het gebouw en de bouwers. Het betekent het einde van de eerste bovenbouwfase en maakt de weg vrij voor andere gespecialiseerde teams om het werk voort te zetten. 

image00005image00003

Het Belgisch paviljoen boekt enorm snelle vooruitgang! De funderingen van het paviljoen werden voltooid op 30 juni 2024, zodat het team op 1 juli konden beginnen met de bovenbouw. Vandaag, 1 augustus, markeert de voltooiing van deze werkzaamheden met de plaatsing van de laatste balk. 

Deze mijlpaal is een bewijs van het harde werk, de toewijding en de internationale samenwerking die aan de basis liggen van het Belgisch paviljoen op Expo 2025 Osaka. We kijken uit naar de volgende bouwfasen en de uiteindelijke onthulling van ons paviljoen, dat het beste van België aan de wereld toont.

image00001