chess

Het Wereldkampioenschap schaken wordt gehouden tijdens Expo 2020 Dubai

 

In December 2020 kondigde het wereldkampioenschap schaken aan dat het kampioenschap uitgesteld zal worden naar aanleiding van de CoVid-19 pandemie. Het zal nu plaatsvinden tijdens Expo 2020 Dubai van 16 november tot en met 16 december.

“Net zoals schaken mensen van alle leeftijden en achtergrond van over de hele wereld samenbrengt en strategisch en oplossingsgericht denken stimuleert, zal Expo 2020 ook de wereld samenbrengen om zo bruggen te bouwen en tot oplossingen te komen voor de meest prangende uitdagingen van onze tijd. Het FIDE wereldkampioenschap schaken zal een spannend hoogtepunt zijn op Expo’s evenementenkalender, waarvan genoten zal worden door miljoenen bezoekers wereldwijd, zowel fysieke als virtuele.” Vertelt Mohamed Al Ansaari, vicepresident communicatie bij Expo 2020 Dubai.

Het kampioenschap zal beslist worden over de beste van 14 partijen, waarbij de scores van alle wedstrijden worden opgeteld om de winnaar te bepalen, die dan naar huis gaat met een prijzenpot van 2 miljoen euro. Verdedigend wereldkampioen Magnus Carlsen zal ook van de partij zijn, wie zijn tegenstander wordt zal nog beslist worden. Carlsen is gekend als één van de grootste schaaktalenten dat ooit bestaan heeft. Op slechts dertienjarige leeftijd werd hij benoemd tot grootmeester en staat al sinds 2011 doorlopend op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Bron: chess.com

Neem hier een kijkje naar de finale van vorig jaar.